Švedski „Husse“ širi franšiznu mrežu u Srbiji
| Izvor: Franchising.rs

Franšiza brenda „Husse“, poznatom po kućnoj dostavi visokokvalitetne hrane za pse i mačke, odnedavno radi i na teritoriji Surčina i Zemuna. To je ujedno osma franšiza ovog brenda u Srbiji, a Saša Milutinović, primalac master franšize za ovdašnje tržište, rekao je da je izvesno da će se u narednom periodu franšizna mreža proširiti.

– Primaoci franšize za Zemun i Surčin su preduzetni ljudi kojima se svideo naš koncept. Kupce koje smo imali na tim teritorijama sada prebacujemo upravo njima, što jeste princip ovog koncepta – kaže Milutinović.

Istina je da, prema njegovim rečima, mnogi još ne znaju da „Husse“ prodajnu mrežu razvija davanjem franšize. I pored toga, mreža se lagano i sigurno širi.

– Beograd smo skoro pokrili. U pregovorima smo sa zainteresovanima za prigradske opštine, kao što su Obrenovac i Lazarevac. Postoji još mnogo prostora za širenje franšize, naročito u istočnoj i centralnoj Srbiji, Vojvodini, budući da se pojedinačna franšiza odnosi na teritoriju od 200.000 stanovnika – istakao je Milutinović.