Švedski Trelleborg širi proizvodnju guma u Srbiji – Uskoro gradnja novog pogona u rumskom Mitasu

Švedski Trelleborg širi proizvodnju guma u Srbiji – Uskoro gradnja novog pogona u rumskom Mitasu
| Izvor: Dnevnik

Rumska fabrika za proizvodnju guma za vozila Mitas od oktobra prošle godine postala je deo švedske kompanije Trelleborg, ali još uvek u rumskoj opštini posluje pod istim imenom.

Švedska kompanija Trelleborg osnovana je 1905. godine i jedan je od najznačajnijih proizvođača i lider u sferi industrijskih pneumatika s oko 100 fabrika u 40 zemalja.

Inače, fabrika za proizvodnju guma u Rumi izgrađena je 1981. godine, a češki Mitas ju je preuzeo 2008. od američke firme Galaxy. U Mitasu radi oko 550 radnika – najviše u rumskoj opštini, a sudeći po najavama koje stižu poslednjih dana, uskoro će u toj fabrici posao naći još njih dvestotinak. Naime, ta kompanija već ovog meseca počinje izgradnju novog pogona u Rumi, a tu bi posao početkom naredne godine moglo naći između 100 i 200 radnika.

Kako objašnjava načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, Mitas planira da započne gradnju novog pogona, a opština je pomogla da prevaziđe probleme koje je na tom putu imao.

– Znamo da planiraju da izgradnju novog pogona završene u januaru naredne godine i tada će radnici doći do posla – kaže Ljubišić i dodaje da švedska kompanija jeste preuzela Mitas, ali da on još posluje pod starim imenom, pa tek sada kreću s proširenjem proizvodnje.

Broj zaposlenih u Mitasu u proteklom periodu nije promenjen i pored toga što je ta češka kompanija postala deo švedskog Trelleborga jer i dalje oko 90% svih pneumatika koje proizvede plasira klijentima u Evropi, a u najavi je i proširenje na druga svetska tržišta.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *