Svetska banka nastavlja podršku reformama u Srbiji – Ulaganje u poljoprivredu ima veliki potencijal
| Izvor: Beta

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler izjavio je da će ta banka nastaviti da podržava jačanje poslovne klime u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

– Želimo da budemo na raspolaganju Vladi Srbije kako bismo maksimalno pomogli u realizaciji započetih projekata i onih koji se tek planiraju – izjavio je Miler.

Miler je podržao nameru da se pruži podrška obrazovanju i zdravstvu i dodao da će pomoć Svetske banke Srbija osetiti i u reformi javne administracije, optimizaciji zaposlenih u javnom sektoru, restruktuiranju velikih državnih preduzeća kao što su EPS, Srbijagas i Železnice i završetku procesa privatizacije najvećih preduzeća u vlasništvu države, ali i u podržavanju modernizacije poljoprivrednog sektora.

– Mislimo da je ulaganje u poljoprivredu važna komponenta u reformama, a Srbija u toj oblasti ima veliki potencijal – rekao je Miler.

Kako se navodi u saopštenju, Miler je dodao da Svetska banka ima u planu da primeni niz projekata kojima će podržati ovu oblast, ali i da se od Srbije očekuje da odličnim rezultatima nastavi da šalje pozitivnu poruku regionu i Evropi.

Ministar finansija Dušan Vujović je istakao da Srbija želi da nastavi da ostvaruje zadate ciljeve i da zbog toga stalno uči kako da na efikasan način optimizuje svoje finansije, da više proizvodi i izvozi i nastavi da privlači strane investicije.