SWISS od aprila 2017. pokreće avionsku liniju od Niša do Ciriha
| Izvor: FlyFromNiš

Posle nešto više od sedam godina sa niškog aerodroma Konstantin Veliki u ponudi će se ponovo naći redovna linija do Ciriha. Po prvi put putnike iz Niša prevoziće švajcarska nacionalna avio-kompanija SWISS.

Od 7. aprila avioni te kompanije leteće dva puta nedeljno svakog petka i nedelje. Karte se mogu rezervisati putem sajta swiss.com ili u agencijama za prodaju avio-karata širom Srbije. Swiss će linije realizovati avionima Airbus A320 ili Bombardier serije C.

U prethodnih 30 godina u više navrata bili su pokretani letovi do ovog grada, a najveći broj redovnih letova realizovan je od 2004. do 2006. kada su do Ciriha leteli Jat Airways i Montenegro Ailines. Poslednji redovni let imao je JAT 2009. godine.

Neslavni pokušaj da se Niš opet poveže sa Cirihom, ali i Ženevom, bio je tokom novogodišnjih praznika prethodnog perioda kada Darwin Airlines (današnji Etihad Regional) u saradnji sa švajcarskom turističkom agencijom Feral Travel ukinuo liniju zbog nerentabilnosti i visokih cena karata.

Podsetimo, sa niškog aerodroma uveliko lete dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Wizz Air i Ryaniar ka 9 destinacija širom Evrope.