Telekom Srbija od januara 2017. uvodi nove bankarske usluge – Keš krediti preko telefonskog računa

Telekom Srbija od januara 2017. uvodi nove bankarske usluge – Keš krediti preko telefonskog računa
| Izvor: Blic/Tanjug

Građani Srbije i korisnici MTS usluga moći će od januara 2017. da podignu keš kredite u svim MTS poslovnicama, a rate će plaćati putem telefonskih računa, što je jedan od novih servisa i ozbiljno uključivanje kompanije Telekom Srbija u bankarski sektor, kaže za novogodišnji broj Blica generalni direktor te kompanije Predrag Ćulibrk.

Na pitanje o planiranju velikih investicija u 2017. i da li je to šminkanje Telekoma za treću privatizaciju, Ćulibrk kaže da je potpisan ugovor sa kompanijom Huawei, što je dugoročni projekat koji će trajati tri do četiri godine i vredan je do 150 mil EUR.

– Želimo da izgradimo infrastrukturu, pre svega baziranu na optici, koja će da obezbedi brzi pristup internetu i infrastrukturu koja će zadovoljiti potrebe za raznim servisima, kako elektronske uprave, tako i poslovne zajednice i građana. A što se tiče privatizacije, o tome će odlučiti Vlada Srbije koja je većinski vlasnik – navodi Ćulibrk.

On je proteklu poslovnu godinu ocenio kao uspešnu jer će profit Telekoma biti oko 16 milijardi dinara. Prema rečima Ćulibrka, to je veliki rezultat. Nastavljeno je sa razvojem i u infrastrukturu i tehnologije Telekom je uložio oko 110 mil EUR, pa će tako biti položeno oko 1.500 kilometara optičkog kabla.

Komentarišući pitanje da je Zvezdaš, a navijači tog kluba mu zameraju da više sponzoriše Partizan, i ima li istine u tome, Ćulibrk kaže da jeste Zvezdaš, ali da „navijači Zvezde i Partizana i te kako veruju i cene naše ulaganje u sport, nekad čak više od samih predstavnika klubova“.

– Mi pomažemo u okviru društveno odgovornog poslovanja i kulturi i zdravstvu, kao i Exitu, Guči. Naš projekat Teslin vremeplov proglašen je za jedan od pet najboljih projekata iz oblasti nauke i obrazovanja u Evropi – rekao je Ćulibrk.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *