Tonnies prvu farmu svinja gradi kod Zrenjanina – Klemens Tenis 24. oktobra dolazi u Srbiju
| Izvor: Blic

Nemački kralj mesa Klemens Tenis u ponedeljak dolazi u Beograd, kako bi definisao uslove za ulaganje u Srbiju, saznaje Blic.

Domaćin kompaniji Tonnies i timu njegovih stručnjaka biće srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, s kojim treba da se dogovori o svim detaljima buduće saradnje uključujući i dinamiku investicija od blizu 400 mil EUR.

Prvi korak koji treba da se definiše je mesto na kojem bi trebalo da bude kamen temeljac za izgradnju prve dve farme u Srbiji. Izvor Blica blizak zastupnicima ove kompanije tvrdi da Klemens Tenis ima nekoliko opcija za svoje objekte, koje je tokom prethodne posete izložio srpskoj strani, a sada očekuje da dobije odgovore koje je od njih izvodljiva.

– On je zbog dobre infrastrukture, kvaliteta zemljišta ali i kadra koji bi mogao da odgovori njegovim standardima, targetirao Zrenjanin i okolinu, kao mesto za kamen temeljac. Za tu lokaciju je definisao i okvire biznis plana na osnovu kojeg bi Komisija za zakup zemljišta trebalo da bu da u najam državno zemljište. Ukoliko mi Beograd da zeleno svetlo za njegove želje, tokom ove posete bi mogli i da se konkretizuju uslovi i dinamika prve faze ulaganja u Srbiju – objašnjava sagovornik lista Blic.