Poslovi digital marketing menadžer, web divelopera, stručnjaka za analizu podataka, bili su pre samo pet godina nepoznati. Danas za njima vlada veliko interesovanje na tržištu.

Digital marketing menadžer  kao zanimanje

Internet je kao bunar želja. Klikneš i magija se desi. Ne znaš šta da radiš dok cekaš autobus- vidi sta ima na fejsbuku. Treba ti nov telefon -proveri online prodavnice na webu. Kakvo će vreme biti danas- vidi Google prognozu. Treba ti dodatna zarada, pogledaj na netu.

digital marketing

Nauči digitalni marketing i pokreni se sa mrtve tačke.

Odvoji dva do tri meseca svog vremena i nauči digitalni marketing. Dobićeš znanje koje ti otvara mnogo mogucnosti za rad i zaradu. Šta bi sve trebalo da radi digital marketing menadžer: 1) Kopirajting- pisanje sadržaja za web 2) Web sajt marketing- kako napraviti web sajt i prikazati se na internetu 3) SEO – biti na prvoj strani googla 4) Google reklame – jedan od načina reklamiranja na internetu 5) Email marketing – slanje reklama putem maila 6) Facebook oglašavanje – kako koristiti facebook za reklamne kampanje 7) Linkedin, Youtube, Instagram – oglašavanje na društvenim mrežama. Jedna od škola koje preporučujem je Eduka Plus.

Danas sve veće kompanije teže da imaju digital marketing menadžera. Za uspeh u digitalnom svetu neophodna je kombinacija dobre analitike sa povratnim informacijama koje se dobijaju sa neta. Digital marketing menadžer predstavlja most izmedju administracije preduzeća i krajnjeg korisnika.

Posao digital marketing menadžera je veoma kreativan i velika je potražnja za ovim poslom danas. Dosadilo vam je da radite posao koji vam ne odgovra. Onda je ovo pravi posao za vas. Niste fizički vezani za kancelariju, možete da radite bilo gde, sve sto vam je potrebno je računar i internet. Možete da budete bilo gde na svetu, vaš posao nosite na svom lap topu.

Digital marketing menadžeri su veoma važni jer rade na imidžu onoga što prodaju, pokreću priliv novca, povećavaju profit preduzeća. Ako ste kreativni, vredni onda je posao digital marketing menadžera pravi za vas.

Autor: Aleksandar Kostić