Treći investitor u Slobodnoj zoni Priboj – Duo Farma pokreće proizvodnju veterinarskih lekova
| Izvor: eKapija

Slobodna zona Priboj dobila je novog investitora, farmaceutsku firmu Duo Farma iz Sarajeva.

To je treće preduzeće koje će početi proizvodnju u pribojskoj slobodnoj zoni, po povlašćenim uslovima poslovanja, a iz Priboja će na tržište biti plasirani farmaceutski proizvodi u oblasti veterine. Duo Farma će u početnoj fazi zaposliti 10 radnika, dok se u drugoj godini očekuje posao za još toliko ljudi, sa tendencijom širenja, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine.

Ugovor na 10 godina sa vlasnikom firme Duo Farma Feridom Hajdarevićem, potpisali su u petak (18. novembra 2017. godine) direktor Slobodne zone Milisav Šalipur i direktor Industrijskih parkova, Milomir Lučić. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni i ekonomski razvoj Jasmin Hodžić, koji je rekao da se nakon firme Duo Farma očekuje još jedan investitor i da su pregovori u toku, navedeno je na opštinskom sajtu.

– Mi se nadamo da će u narednim godinama firma Duo Farma rasti. U pitanju je preduzeće sa visokom tehnologijom. U prvih godinu dana do dve će se baviti isključivo proizvodnjom farmaceutskih proizvoda u oblasti veterine, a kasnije i za humanu medicinu – rekao je Hodžić.

Ferid Hajdarević, vlasnik firme koja je postala treći korisnik Slobodne zone, ima dugogodišnje farmaceutsko iskustvo, prvenstveno u proizvodnji za oblast veterine, a poslovao je osim u Holandiji i u Bosni i Hercegovini.

U pribojsku slobodu zonu već su stigle španska Refisa i američki MHT Product.