Tri firme merkaju tender za izgradnju fabrike vode u Zrenjaninu
| Izvor: Dnevnik

Od objavljivanja tendera za usluge prečišćavanja vode iz gradskog vodovoda, do danas, tri zainteresovane firme preuzele su tendersku dokumentaciju, potvrdio je za „Dnevnik“ pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Ivan Dević. On je podsetio da je rok trajanja tendera do 3. novembra i naglasio da očekuje da će se do tada javiti još nekoliko preduzeća.
– Do sada su, po mojim saznanjima, tri kompanije uzele tendersku dokumentaciju, ali vam u ovom trenutku ne mogu reći koje su to firme, jer bih time prekršio Zakon o javnim nabavkama. Čim istekne rok za teder moći ćemo izaći u javnost sa podacima ko je sve konkurisao – kazao je Dević i istakao da je u prethodnom periodu dosta renomiranih svetskih preduzeća iskazalo zainteresovanost za ovakav način rešavanja problema s zrenjaninskom pijaćom vodom i da zbog toga očekuje da će na tenderu učestvovati bar još tri zainteresovane firme.
baner1
Po isteku tenderskog roka, objasnio je pomoćnik gradonačelnika, u rekordnom roku, najduže za nedelju dana, biće odabran najpovoljniji ponuđač. Onda sledi rok za žalbe, odnosno period dok odluka ne postane pravosnažna, od čega će zavisiti i sam trenutak potpisivanja ugovora sa kompanijom koja će ubuduće prečišćavati vodu iz gradskog vodovoda i ispravnu je isporučivati Zrenjanincima.

– Ako sve bude teklo po planu, očekujemo da do kraja godine potpišemo ugovor, a u najgorem slučaju u toku januara 2015. Tada će stupiti na snagu odredba da je ponuđač u obavezi da u roku od osam meseci obezbedi ispravnu pijaću vodu koja zadovoljava sve domaće propise i standarde. Kalendarski gledano, u jesen naredne godine građani bi konačno trebalo da piju zdravu vodu iz vodovoda – procenjuje Dević.