Turska CCM Giyim Moda otvara fabriku odeće u Ćupriji
| Izvor: Tanjug

U Skupštini opštine Ćuprija biće potpisan ugovor sa kompanijom CCM Giyim Moda iz Turske o otvaranju fabrike te firme u Ćupriji koja će, kako je planirano, za tri godine zaposliti 1.000 radnika.

CCM Moda je porodična kompanija, osnovana pre 25 godina, specijalizovana za proizvodnju tkane odeće i odeće mekog tkanja. Orijentisana je ka globalnom tržištu, posebno Velike Britanije i Evrope.

Prema dogovoru predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i direktora CCM Moda Burak Glipa Akurta, fabrika će raditi u delu bivšeg Grafičkog preduzeća Mladost koji je opština kupila iz stečaja na javnom nadmetanju u cilju zapošljavanja građana Ćuprije. Turci u ovu fabriku ulažu oko milion evra.

Pre dva meseca Turci su, preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, organizovali konkurs za 250 radnika, krojača, šivača, koji će raditi u ovoj fabrici.

Na konkurs se javio veliki broj radnika iz Ćuprije i drugih opština Pomoravskog okruga, ali i iz Beograda, Niša, Kragujevca.

CCM MODA je, na konkursu, tražila 250 radnika za krojenje i šivanje odeće standardnih veličina, ženske poslovne odeće i odeće za svaki dan – jakne, prsluci, kaputi, haljine… ali i visoko vredne modne odeće, a javilo se gotovo tri puta više.