Turska „CCM moda“ otvara u Kruševcu pogon modne industrije – Početak rada fabrike najavljen za 15. april
Izvor: eKapija

Turska kompanija u oblasti tekstila „CCM moda“, čiji su partneri u sredu, 13. januara 2016. godine razgovarali sa ministrom odbrane u Vladi Srbije Bratislavom Gašićem i gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem, trebalo bi u jednom od tri objekta Hemijske industrije „Župa“ da otvori pogon u oblasti modne industrije. U prvoj fazi zaposlila bi 250 radnika, zatim 600 i u punom kapacitetu 1.000 ljudi, prenosi Radio-televizija Kruševac.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije „Jeanci“, koja u Srbiji već ima tri fabrike u Leskovcu i jednu u Krupnju, a poslovni sastanak u Kruševcu epilog je susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i Turske Ahmeta Davutoglua pre mesec dana, rečeno je novinarima.

O povoljnostima za investiranje u Srbiji, odnosno Kruševcu, turske biznismene informisao je predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, a dogovoreno je da Turci u najkraćem roku proslede agenciji Pismo o namerama i Biznis plan, nakon čega bi bio potpisan trojni Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Kruševca i kompanije „CCM moda“ koja mahom radi za zapadnoevropsko tržište.

Početak rada fabrike najavljen je za 15. april.