Turska kompanija Birlešik tekstil pokreće proizvodnju u Lazarevcu do kraja 2017. – Posao za 600 ljudi
| Izvor: eKapija

Turska kompanija Birlešik tekstil će u Lazarevcu pokrenuti proizvodnju tekstila do kraja godine i u prvoj fazi zaposliti 600 ljudi, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Siniša Mali danas je razgovarao sa predstavnicima turske kompanije u Starom dvoru. Kako se navodi, sastanku je prisustvovao direktor turske tekstilne kompanije Ali Šarki, predstavnik te kompanije Muradin Guneš, predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i Uroš Kandić, savetnik potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Mali je podsetio da je turska kompanija kupila fabriku Beko u Lazarevcu, koja je u stečaju. Predviđeno je, kako je istakao, da se ove godine, u prvoj fazi, zaposli 600 ljudi, a u drugoj još 600, prevashodno žena.

Ovo je, prema njegovim rečima, druga fabrika u Beogradu koja će uskoro biti otvorena, jer će za nekoliko meseci početi sa radom i fabrika Mei Ta u Obrenovcu, u kojoj će biti uposleno 1.400 ljudi.

On je naglasio da se, osim što se u Lazarevcu rade nova putna i kanalizaciona mreža, očekuje i skoro postavljanje kamena temeljca za veći tržni centar, gde će biti zaposleno još Lazarevčana.

Predstavnik kompanije Birlešik tekstil Muradin Guneš je rekao da će se u Lazarevcu proizvoditi najbolje svetske marke i zahvalio se ministru Rasimu Ljajiću i predstavnicima Grada Beograda i Opštine Lazaravec što su omogućili da ta kompanija investira u Srbiju.