Privredno politička delegacija Jagodine, na čelu sa predsednikom Skupštine tog grada Draganom Markovićem Palmom, danas je obišla tri fabrike u industrijskoj zoni Cerkezkoy, 100 kilometara zapadno od Istanbula, na poziv vlasnika najveće turske fabrike čarapa Bonysocks Hasana Gulkaj.

Grad Jagodina je u svojoj industrijskoj zoni obezbedio za kompaniju Bonysocks dve parcele od 10 i 5 hektara sa svom infrastrukturom.

– Ostao je još dogovor sa Vladom Srbije i mi očekujemo da, kada Hasan sledeći put dođe, da potpišemo ugovor i da počne izgradnju fabrike čarapa u kojoj će raditi 1.200 radnika. Sa njim će doći i vlasnik fabrike za prozvodnju vrata Best doors koju smo takođe danas obišli u Turskoj, kao i fabriku za proizvodnju traktora Hattat – rekao je danas Marković.

Vlasnik kompanije Bonysocks Hasan Gulkaj do sada je tri puta boravio u Jagodini.

– Kupio sam stan u Beogradu i kupiću i u Jagodini. To vam dovoljno govori o ozbiljnosti moje kompanije da otvorimo fabriku u Jagodini, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 700, a ubrzo i svih 1.200 radnika. Fabrika u Jagodini biće veća i modernija od ove u Turskoj – rekao je vlasnik kompanije Bonysocks Hasan Gulkaj, dodajući da godišnje proizvedu 100 miliona pari čarapa, te da izvoze u 70 država u svetu i imaju 1.200 zaposlenih.

Marković posetu Turskoj nastavlja u sredu u Ankari razgovorima sa zamenikom premijera Turske i predsednikom parlamenta, a prisustvovaće i sednici vladajuće AK partije, čiji je predsednik Erdogan.