Turski Flex academy pokrenuo proizvodnju čeličnih cevi u Priboju

Turska kompanija Flex academy pokrenula je u Priboju proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Proizvodni pogon, smešten u Slobodnoj zoni prostire se na površini od 20.000 kvadrata.

Probni rad i obuku u ovoj fabrici trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama investitora do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao će naći 300 radnika, prenosi PPmedia.

Posle skoro šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, prve cevi sišle su sa trake u sredu i namenjene su inostranom kupcu.

Prema rečima direktora firme Sulejmana Karakusa, probna faza je krenula sa dvadeset mašina za finalnu proizvodnju cevi, a uskoro se očekuje i dolazak novih.

– Za deset dana očekujemo da stigne kompletna linija, sa kojom će početi serijska proizvodnja čeličnih cevi. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u proizvodnji raditi 160 radnika – otkriva Karakus.

Konkurs za prijem radnika, koji je turska firma raspisala, za kratko vreme privukao je interesovanje više od hiljadu nezaposlenih lica u gradu na Limu, među kojima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata FAP.

Inače, firma Flex academy ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, svoje proizvode plasira širom Evrope i Azije u više od 20 zemalja.