baner1Turski „Izmakpar“ zainteresovan za pokretanje proizvodnje nameštaja od punog drveta u Prijepolju
Izvor: Glas zapadne Srbije

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, rekao je za Glas zapadne Srbije da je u ovu opštinu iz turske razvojne agencije TIKA do sada kroz razne projekte je stiglo oko 360 000 eur, kao i da se ovog meseca očekuje realizacija projekta za nabavku poljoprivrednih mašina i plastenika u vrednosti od oko 35 000 EUR.

On je istakao da je tokom protekle godine bilo razgovora sa turskim poslovnim udruženjem Rumelisaid iz Burse i da su turski privrednici pokazali veliko interesovanje za ulaganja u prijepoljsku opštinu.

– Jedan od tih privrednika koji je poreklom Prijepoljac Zarif Alp, kompletno je rekonstruisao osnovnu školu u Velikoj Župi, a u planu je i reparacija montažnih objekata u dvorištu škole – rekao je Hašimbegović i dodao da je preduzeće „Izmakpar“ zainteresovano za pokretanje proizvodnje nameštaja od punog drveta u Prijepolju.

 

Inače, prvi čovek Prijepolja nedavno je boravio u privatnoj poseti Turskoj, što je kako kaže iskoristio za susrete sa brojnim privrednicima ove zemlje sa kojima je razgovarao o mogućim ulaganjima. Hašimbegović je podsetio da je početkom septembra opštinu Prijepolje posetio ambasador Republike Turske u Srbiji, Mehmet Kemal Bozaj i da je tom prilikom najavio da će zajedno sa predstavnicima prijepoljske lokalne samouprave raditi na dovođenju turskih investitora, što bi trebalo da doprinese razvoju privrede u opštini.

– Nedostatak turske banke u Srbiji stvarao je velike probleme u ranijim razgovorima sa ulagačima iz Turske. Sada je taj problem rešen i nakon ovog sastanka očekujemo jedan konkretan napredak u daljoj saradnji sa njima – rekao je predsednik prijepoljske opštine Emir Hašimbegović.

On je istakao da su se najozbiljniji razgovori o mogućim turskim ulaganjima vodili tokom posete predstavnika poslovnog udruženja Rumelisaid, prilikom završetka radova na OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ u Velikoj Župi, kao i da on nijednom nije bio u službenoj poseti Turskoj.