U 2017. godini još 1.100 radnih mesta u Vojsci Srbije – Nastavlja se i ulaganje u modernizaciju odbrambenih snaga
| Izvor: Tanjug

Vojska Srbije će tokom 2017. godine primiti u radni odnos još 1.100 profesionalnih vojnika, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, rekao je Đorđević, omogućava mladim ljudima da dobrovoljno služe vojni rok što su oni prihvatili u velikom broju, sa željom da se potom i radno angažuju u Vojsci Srbije, te je ove godine obezbeđeno još 1.100 takvih radnih mesta.

– Vlada Srbije je stvorila stabilne uslove i zdravu osnovu za povećanje standarda naših pripadnika, a uloženi su i veliki napori u pogledu opremanja, osavremenjavanja i modernizacije Vojske Srbije što će se činiti i ubuduće – rekao je on.

Ministar odbrane je rekao da je modernizacija vojske uslovljena razvojem domaće namenske industrije koja je „s pravom prepoznata kao pokretač celokupne privrede Srbije“.

– Ta preduzeća uspeli smo da konsolidujemo i danas ona posluju bez dugova, plaćaju sve poreze i doprinose. Izvoz namenske industrije prošle godine uvećan je tri puta u odnosu na 2012. godinu, dok se ove godine očekuje 20 odsto veći izvoz nego prethodne – rekao je ministar, dodavši da je zato Vlada odlučila da investira u namensku industriju 43 mil EUR, što će doneti nova radna mesta, rast proizvodnje i povećanje izvoza.