U Beogradu se osniva „Novi Pazar Fashion Centar“ – Početak rada u martu 2015.
Izvor: Beta

Predstavnici 20 novopazarskih firmi, članica Udruženja za razvoj privatnog preduzetništva „Progres“, potpisali su u ponedeljak (9. februara 2015. godine) u Novom Pazaru ugovore o zakupu lokala u „Belmax centru“ u Beogradu.

To udruženje je ranije pokrenulo inicijativu za osnivanje „Novi Pazar Fashion centra“ u Beogradu, da bi na jednom mestu bili najpoznatiji brendovi iz ovog dela Srbije.
baner1
Generalni direktor beogradskog „Belmax centra“ Vladan Obradović rekao je novinarima posle potpisivanja ugovora da će „Novi Pazar Fashion centar“ početi da radi početkom marta ove godine.

– S obzirom na to da se radi o renomiranim i kavlitetnim proizvođačima, ne sumnjamo da će to imati poseban odjek u beogradskom regionu, ali i u celoj Srbiji. Naš centar će dati značajan doprinos tome da ove novopazarske firme prošire prodaju u regionu, a kasnije i u zemljama Evropske unije – rekao je Obradović.

Predsednik udruženja „Progres“ Šućo Kurtović rekao je da su oni zadovoljni uslovima ugovora, koje su potpisali na godinu dana.

– Dobili smo popust za zakup lokala od tri-četiri evra po kvadratu, odnosno po lokalu od 120 do 200 evra. „Belmax“ centar će nam voditi i online prodaju, a osim toga i reklamiraćemo se na njihovom sajtu – rekao je Kurtović.

On je istakao da će svaka od ovih 20 firmi povećati proizvodnju, ali i zaposliti nove radnike u Novom Pazaru i u Beogradu.

Udruženje za razvoj privatnog preduzetništva „Progres“ ima 190 članova, proizvođača tekstila, trenerki, veša, čarapa i zavesa.