U Ćupriji uskoro fabrika turske „CCM mode“ koja već traži 250 radnika
| Izvor: Beta

Opština Ćuprija trebalo bi sledeće sedmice da potpiše ugovor sa turskom kompanijom „CCM moda“ koja će otvoriti svoj proizvodni pogon u ovom gradu, potvrdio je danas za agenciju Beta predsednik opštine Ninoslav Erić.

Vrednost investicije je oko tri miliona evra i biće zaposleno 250 radnika.

– Ne možemo da potpišemo ugovor dok se ne formira Skupština opštine jer ona mora da da pozitivno mišljenje. Nadam se da ćemo već sledeće nedelje da potpišemo ugovor nakon formiranja skupštine – rekao je Erić. On je naveo da će turska kompanija započeti proizvodnju u hali bivšeg grafičkog preduzeća „Mladost“ koju je opština prošle godine kupila iz stečaja na licitaciji, a posle bi trebalo da izgrade svoju fabriku u ćuprijskoj Industrijskoj zoni.

– U planu je da se prve godine zaposli 250 radnika, druge 450, a treće ukupno hiljadu radnika. Tako će se i vrednost investicije povećavati – rekao je Erić.

Na opštinskom sajtu danas je objavljen konkurs kompanija „CCM moda“ za prijem 250 radnika u tekstilnoj industriji na teritoriji opštine Ćuprija. Rok za konkurisanje je 7. maj 2016. godine. CCM je porodična kompanija iz Istanbula, sa više od 25 godina iskustva u tekstilnoj industriji.