U fabrici „Japan Tobacco International“ u Senti puštena u rad nova mašina vredna 5 mil USD
| Izvor: eKapija

U fabrici „Japan Tobacco International“ (JTI) u Senti danas je puštena u rad nova mašina za proizvodnju cigereta koja je deo planiranih investicija te kompanije u ovoj godini, ukupne vrednosti 5 mil USD.
Mašinu je u rad pustio premijer Srbije Aleksanadar Vučić koji je obišao fabriku i razgovarao sa njenim rukovodstvom.
baner1
Direktor fabrike duvana u Senti Makoto Ociai (Očai) je kazao da će nova mašina omogućiti proizvodnju cigareta u asortimana JTI koje su se do sada uvozile u Srbiju, a deo će biti za izvoz.

– Od kupovine „Duvanske industrije Senta“ 2006. godine, JTI je uložio 169 mil USD i mi smo danas šesti najveći poreski obveznik u Srbiji – izjavio je generalni direktor i potpredsednik JTI za Zapadni Balkan Kris Vuds.
JTI u Srbiji zapošljava više od 300 ljudi i angažuje oko 380 proizvođača duvana i sezonskih radnika.

– Do sada, „winston“, „glamour“ i „LD super slim“ cigarete su se uvozile u Srbiju. Zahvaljujući novoj liniji, te cigarete ćemo proizvoditi ovde u Senti i za domaće tršište i za izvoz u Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu – istakao je Makoto Ociai, direktor fabrike „JT International“ Senta.

– Kao najveći proizvođal duvana u Srbiji, nastavljamo da ulazemo u proizvodnju i obradu duvana. Osim mašine za proizvodnju super slim cigareta, ove godine smo pustili u rad i novu liniju za obradu duvanskih materijala i prosirili skladisne kapacitete.