U Jagodini otvoren novi pogon italijanske fabrike Aunde – Vrednost investicije oko 4 mil EUR
| Izvor: Beta

U Jagodini je danas otvoren novi pogon italijanske fabrike Aunde, u kojem je zaposleno 370 ljudi.

Vrednost investicije je oko 4 mil EUR, a fabrika Aunde već ima jednu proizvodnu halu u Industrijskoj zoni u Jagodini, koja je počela da radi 2014. godine i gde je zaposleno 254 ljudi. Novi pogon, koji se nalazi pored već postojeće fabrike, proizvodi navlake za sedišta za Iveco i Mercedes.

Fabriku u kojoj se proizvode navlake za automobilska sedišta, otvorili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i vlasnik fabrike Enriko Vernjano.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da otvaranje novog pogona fabrike Aunde potvrđuje da je italijanski investitor zadovoljan uslovima poslovanja koje nudi kako Grad, tako i Srbija. On je najavio zapošljavanje 1.100 radnika do kraja godine, kao i nove investitore iz Nemačke i Amerike.

Otvaranju fabrike prisustvovao je i zamenik ambasadora Italije Serđo Monti.

Kompanija Aunde ima 85 fabrika u 25 država i zapošljava 12.500 radnika. Za izgradnju fabrike u Jagodini dobila je ranije od države Srbije subvencije od 6.000 EUR po zaposlenom, dok je Ministarstvo privrede za novu halu odobrilo subvenciju od 3.461 EUR posticajnih sredstava po zaposlenom radniku.