U oktobru konkurs za besplatnu opremu za 50 malih i mikro preduzeća u Nišu

Nemačka nevladina organizacija Help i Grad Niš realizovaće tokom ove i naredne godine godine projekat koji će omogućiti da najmanje 50 mikro i malih preduzeća dobije besplatno opremu za pokretanja i razvoj malog biznisa.

Bespovratna pomoć namenjena je socijalno ugroženim građanima, nezaposlenim majkama, licima koji su se vratila sa odsluženja zatvorske kazne i drugim ranjivim kategorijama stanovništva. Osobe koje nameravaju da pokrenu sopstveni mali biznis dobiće opremu u vrednosti 2.400 EUR.

– Konkurs za dodelu opreme biće raspisan 1. oktobra i trajaće najmanje mesec i po dana – rekla je menadžerka organizacije Help Maša Bubanj i najavila da će u Nišu i okolnim većim selima Help organizovati informativnu kampanju kako bi se što veći broj građana upoznao sa uslovima za konkurisanje.

Bubanj je podsetila da će građani kojima oprema za rad bude odobrena imati i besplatnu obuku za započinjanje malog biznisa. Prema njenim rečima, taj projekat je šesti koji grad Niš i Help zajedno realizuju.

– Do sada smo podržali 430 malih biznisa sa ukupno 1,3 mil EUR – izjavila je Bubanj.

Novi projekat koji grad Niš i organizacija Help realizuju deo je projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana koji Help realizuje uz donatorsku pomoć nemačke vlade. Ukupna vrednost projekta je 2,97 mil EUR a biće realizovan u Nišu, Pirotu, Ubu i Zaječaru.