U pripremi nova radna zona za investitore u Inđiji – U narednim mesecima biće razvedeni kanalizacija, gasovod i elektromreža
| Izvor: RTV

Ilustracija Njiva pored fabrike Grundfos kod Inđije, unapred nazvana severoistočna radna zona, konačno se uveliko sprema za investitore.

Ulaganjem opštine i pokrajine po principu pola-pola za 76 miliona dinara dovedeni su svi komunalni priključci, razvedena vodovodna mreža i asfaltirana saobraćajnica sa kružnim tokom u dužini od 1.200 metara.

U drugoj fazi, u narednim mesecima, biće razvedeni kanalizacija, gasovod i elektromreža, čime će 97 hektara nadomak Inđije pored autoputa, postati jedna od najopremljenijih i najatraktivnijih radnih zona u Srbiji.

Prema rečima predsednika opštine Inđija, Vladimira Gaka, prvi investitor već kupuje zemljište, a to je fabrika za proizvodnju bezalkoholnih pića „Quass“ koja ulaže četiri miliona evra.

– S obzirom na interesovanje investitora očekujemo da već sledeće godine Inđjija postane najveće gradilište u Sremu. Imamo vrlo zainteresovane ulagače i ako se ostvare planovi ubrzo će svi kapaciteti zone biti popunjeni – izjavio je Gak za RTV.