U Rumi položen kamen temeljac za fabriku nudli – Nepalska kompanija „Cinnovation Group“ zapošljava 409 radnika
| Izvor: RTV

Ilustracija Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i izvršni direktor „Cinnovation Group“-e iz Nepala Nirvana Čaudri položili su danas u Rumi kamen temeljac za izgradnju fabrike nudli – polugotovih jela od testenine.

Izvršni direktor „Cinnovation Group“-e Nirvana Čaudri izrazio je veliku zahvalnost na toplom prijemu u Srbiji rekavši da je pravo čudo da neko prvi put u Srbiju dođe kao što je on u junu prošle godine i da naiđe na tako topao prijem.

– U razgovoru sa ljudima iz opštine Ruma oni su mi rekli da u Rumi ima sve što nam je potrebno i da možemo odmah početi sa radom. Ja sam odmah pristao – rekao je Čaudri.

On je dodao da je Srbija 34. zemlja u kojoj njegova kompanija ima svoje fabrike i da će buduća fabrika u Rumi biti novi most između Nepala i Srbije.

– U našim fabrikama se ukupno godišnje proizvede 2,2 milijarde pakovanja nudli, a mi smo odlučili da fabrika u Rumi i Srbija bude mesto prodora kompanije u Evropu – rekao je Čaudri.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić je rekao da je „Cinnovation Group“ prva kompanija iz Nepala koja je investirala u Srbiji istakavši da je ponosan na činjenicu da je upravo prva opština u Srbiji u koja ta kompanija investira Ruma.

On je rekao da će u prvoj fazi u toj fabrici biti zaposleno 409 radnika, a da će kada budu okončane sve tri planirane faze biti zaposleno više od 1.200 ljudi.

Nepalska kompanija postoji 140 godina ima fabrike na četiri kontinenta u deset zemalja i ima širok spektar poslova od energetike do telekomunikacija, a posebno su poznati po proizvodnji nudli, odnosno testenina za brzo spremanje supa, čorbi i drugih kuvanih jela.

Izvoze u 35 zemalja sveta, a vlasnik je već četiri godine na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta. Od ukupne proizvodnje u fabrici u Rumi 70% će biti namenjeno izvozu.