U septembru posao za 300 ljudi u Vojsci Srbije – Povećanje plata vojnicima i podoficirima
| Izvor: eKapija

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je u nedelju (16. aprila 2017. godine) pripadnike 250. raketne brigade u kasarni Narodni heroj major Milan Tepić u Jakovu, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Premijer je najavio da će država nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i jačanje namenske industrije, i najavio u toku ove godine povećanje broja vojnika, kao i plata za pripadnike Vojske Srbije.

Vučić je, nakon susreta sa vojnicima, u razgovoru s novinarima istakao da bi namenska industrija trebalo da bude motor u razvoju naše ekonomije, zapošljavanja, ali i da obezbedi dalju modernizaciju i unapređenje naših oružanih snaga.

On je naveo da će u kragujevačku Zastavu biti uloženo najviše novca, da investicije neće zaobići ni Milan Blagojević u Lučanima, ali i da je potrebno da se što pre završi fabrika u Uzićima, kao i da se reši pitanje fabrike žiroskopa Teleoptik.

Premijer je podsetio na nedavne vežbe u Nikincima gde se oklopno vozilo Lazar perfektno pokazalo, a da je sada i samohodna haubica Nora na posebnim ispitivanjima. Prema njegovim rečima, plan je da Vojska Srbije dobije 18 Nora u svom sistemu odbrane.

Kada je reč o platama za pripadnike Vojske Srbije, premijer je najavio da je plan ove godine da budu povećane, ne linearno, već vojnicima i podoficirima.

Ove godine smo za 500 vojnika uvećali broj u našoj armiji. U septembru će biti još 300 vojnika više od brojnog stanja, a planiramo i novih 500 za sledeću godinu. Time ćemo da uvećamo brojno stanje naše armije, istakao je premijer.