U toku drugi krug programa METRO Akcelerator – Konkurs za startapove iz sektora ugostiteljstva otvoren do 20. juna
| Izvor: eKapija

METRO Grupa i „Techstars“ otvorili su drugi po redu konkurs za METRO Akcelerator – globalni program za razvoj tehnoloških aplikacija u Horeca sektoru. Za ovaj program se do 20. juna 2016. godine mogu prijaviti i svi start-apovi iz Srbije koji razvijaju inovativne aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata.

Svakoj od deset odabranih start-ap firmi METRO i „Techstars“ ponudiće investiciju u iznosu do 120.000 EUR i pristup mreži stručnjaka koji će im pomoći u daljem razvoju digitalnih rešenja.

– Digitalni poslovni modeli i usluge imaće još veću ulogu u budućem uspehu kupaca METRO-a. Sve više kompanija nam se obraća sa novim idejama, a putem METRO Akceleratora želimo da im omogućimo da te ideje testiraju i razvijaju uz podršku međunarodnih stručnjaka – izjavio je Olaf Koh, predsednik Upravnog odbora METRO Grupe.

U septembru 2016. godine u sedištu METRO Akceleratora u Berlinu deset odabranih start-apova unaprediće svoja znanja, ideje i poslovne veštine pod vođstvom iskusnih mentora. METRO će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabavke, prodaje, marketinga i komunikacija, a „Techstars“ će programu doprineti međunarodno dokazanim metodologijama za mentorstvo start-apova.

Prijave za program METRO Akcelerator mogu se podneti na adresi www.metroaccelerator.com.