U Velikoj Plani otvorena klanica Gavrilović – Do kraja 2017. posao za 35 ljudi

U Velikoj Plani otvorena klanica Gavrilović – Do kraja 2017. posao za 35 ljudi
| Izvor: eKapija

U industrijskoj zoni u Velikoj Plani je u petak (28. aprila 2017. godine) svečano puštena u rad klanica pernate živine Gavrilović, vlasništvo kompanije Žitostok iz Beograda, piše portal Planamedia.

Direktor klanice Ivan Milojević istakao je da je u njenu izgradnju uloženo 2 mil EUR.

– Pri izgradnji, kupovini i instaliranju opreme poštovali smo najviše evropske standarde i sigurno spadamo u red najmodernijih fabrika ove vrste na Balkanu. Svakog sata obrađivaćemo 3.000 pilića, a na dnevnom nivou oko 20.000 – rekao je Milojević.

Opremanje industrijske zone, u kojoj se nova fabrika nalazi, komunalnom infrastrukturom finansirano je sredstvima Republike i Opštine Velika Plana, koja je izgradila prilazni put do klanice. Samo u izgradnju potrebne elektro-mreže iz državnog i lokalnog budžeta uloženo je 1,9 mil EUR.

Proizvodi klanice Gavrlilović biće plasirani u najvećim trgovinskim lancima u Srbiji – Delhaize Serbia, Vero, Aman i Mercator.

U klanici sada radi 35 zaposlenih, a plan je da se do kraja godine, kada se postigne pun nivo proizvodnje, zaposli još toliko, prenosi Planamedia.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *