Ugovori za 143 radnika u Nišu – Zumtobel će do septembra zapošljavati 350 ljudi
Izvor: Tanjug

Međunarodna grupacija Zumtobel Group zaposlila je do početka maja ove godine 143 radnika u Nišu, a u narednih tri do pet godina namerava da uposli ukupno 1.100 ljudi, saopšteno je danas iz te kompanije.

– Zumtobel Grupa je razvila dugoročni plan za svoje ulaganje u Srbiju, koje uključuje postepeno povećanje lokalne radne snage prema razvojnim poslovnim planovima u sledećih tri do pet godina – navodi se u saopštenju.

Počev od maja 2018. godine, lokalni tim kompanije broji 143 zaposlenih koji rade u različitim oblastima poslovanja, precizira se u saopštenju, i dodaje da će se ovaj broj stalno povećavati u narednim mesecima, tako da će već u septembru 2018, sa okončanjem građevinskih radova, grupacija imati više od 350 stalno zaposlenih.

Oko 25% lokalne radne snage radiće na indirektnim korporativnim funkcijama, uključujući pozicije u nadzoru i računovodstvu, kontroli kvaliteta i logistici, nabavkama i IT podršci.

Pored navedenih radnih mesta, prioritet u zapošljavanju usmeriće se na direktne radne pozicije u proizvodnji, industrijskom inženjerstvu kao i za potrebe skladištenja i održavanja.

Završetak izgradnje pogona ovog proizvođača rasvetnih uređaja i komponenti u Nišu, podsetimo, očekuje se u septembru 2018. godine, a kamen temeljac za fabriku postavljen je u leto 2017. godine.