„UniCredit Leasing“ učestvuje u Vladinom programu podrške malim preduzećima u nabavci opreme
| Izvor: eKapija

„UniCredit Leasing Srbija“ se ove godine priključio Programu podrške malih preduzeća u nabavci opreme, koje sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.
Ministarstvo privrede odobrava bespovratna sredstva u iznosu od 25% od neto vrednosti opreme ili mašina, koja se kreću u rasponu od 250.000 do 2.500.000 dinara, dok klijent treba da pokrije minimalno učešće od 5% neto vrednosti predmeta nabavke i odgovarajući iznos PDV-a. Preostalih 70% neto vrednosti finansira „UniCredit Leasing“ po konkurentnimuslovima.

Finansiranje u dinarima se odobrava na period otplate od 18 meseci, uz varijabilnu nominalnu kamatnu stopu koja se formira kao zbir 3M BELIBORA i margine od 3,22%, a koja trenutno iznosi 6,51%na godišnjem nivou. Klijenti se takođe mogu opredeliti i za finansiranje po fiksnoj kamatnoj stopi koja iznosi 7% godišnje za period od 18 meseci. Pored toga, za finansiranje u evrima, sa periodom otplate od 18 meseci, fiksna nominalna kamatna stopa iznosi 4,50%.

Definisane kategorije klijenata takođe mogu da izaberu i periode finansiranja od 24, 36, 48 i 60 meseci uz grejsperiod od 6 meseciza koji se vezuju odgovarajuće kamatne stope.