UniCredit pokreće „buddybank“ – Banka za korisnike pametnih telefona
| Izvor: eKapija

UniCredit je najavio pokretanje „buddybank“-e u Italiji, nove molekularne banke namenjene isključivo korisnicima pametnih telefona. Srž njenog poslovanja u potpunosti se ogleda u imenu – da bude „drugar“ koji je uvek uz klijenta, spreman da pomogne i posavetuje.

Ponudu „buddybank“-e će činiti tri tradicionalna finansijska proizvoda: tekući račun, kreditne/debitne kartice i krediti za fizička lica. Pored toga, klijenti će na raspolaganju imati i „konsijerž“ podršku dostupnu 24 sata, 7 dana u nedelji putem internet četa i telefona. Naime, zahvaljujući ovoj funkcionalnosti „buddybank“ će klijentima pružati podršku prilikom rezervacije restorana, taksija ili planiranja putovanja.

Upotrebom inovativne tehnologije, „buddybank“ će imati mogućnost da identifikuje svoje klijente u samo nekoliko sekundi, bez komplikovane procedure i sigurnosnih pitanja. Sa druge strane, klijent će imati mogućnost da otvori račun u samo nekoliko minuta i da pristupi instant kreditima, da prati dešavanja na berzi ili se fokusira na lične ciljeve, poput recimo štednje.

Pored toga što se radi o jedinstvenoj banci na tržištu s obzirom na to da će biti dostupna jedino putem pametnih telefona, „buddybank“ je i jednostavna za korišćenje. Putem samo jednog klika, a zahvaljujući partnerstvu sa start-up i vodećim inovativnim kompanijama, klijenti će, uz maksimalnu sigurnost, imati pristup celokupnom spektru kako finansijskih, tako i ostalih usluga koje pogoduju različitim životnim stilovima.

– ’buddybank’ je kamen temeljac procesa u okviru digitalizacije i inovativne strategije UniCredita. Banku ćemo pokrenuti u Italiji gde će biti i naše sedište, ali zahvaljujući njenoj molekularnoj prirodi, koja joj omogućava da se adaptira u skladu sa potrebama različitih tržišta, razmatramo i otvaranje u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi i Africi – izjavio je Anđelo D’Alesandro, kreator i direktor ove banke.

„buddybank“, koja će biti u vlasništvu UniCredita, počeće da radi 1. januara 2017. godine u Italiji. Sa početnom investicijom od 50 mil EUR, cilj je da se za prvih pet godina u Italiji obezbedi baza od milion klijenata.