Unija industrijalaca i investitora Kine otvara ogranak u Beogradu i Ćupriji
| Izvor: Tanjug

Unija industrijalaca i investitora Kine otvoriće ogranak u Beogradu, a želja je da i u Ćupriji imaju svoju kancelariju, izjavio je generalni direktor kompanije „Long Jing“ Miao Julong, saopštila je danas Informativna služba Skupštine opštine Ćuprija.

– Dozvolite mi da u Ćupriji najavim otvaranje ogranka kineske Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, koji će biti konkretna adresa za realizaciju naših poslovnih planova u Srbiji, a posle otvranja Unije u Beogradu, želja nam je da Ćuprija bude jedno od mesta u Srbiji gde ćemo imati svoju kancelariju – rekao je Julong, koji je zajedno sa generalnim sekretarom Unije Cai Ksingfengom, i desetočlanom delegacijom iz Šangaja juče posetio Ćupriju i ovaj deo Pomoravlja.

Julong i Ksingfeng su domaćinima pokazali i tablu koja će uskoro stajati na zgradi beogradskog ogranka Unije insustrijalaca i investitora Narodne Republike Kine, navedeno je u saopštenju.

Kineskoj delegaciji domaćin je bio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a sastanku je prisustovao i direktor Jedinice za implementaciju strateških projekata u Kabinetu predsednika Vlade Srbije Đorđe Mančić, koji je bio i u vladinoj delegaciji prilikom nedavne posete Srbiji predsednika Nardodne Republike Kine Si Đinpinga.

Poseta Si Đunpinga Srbiji „bila je znak da se ubrzaju kineski projekti u Srbiji“, ocenjeno je na sastanku, navedno je u saopštenju.

Erić je rekao gostima iz Šangaja da će „u Ćupriji vrlo brzo početi da radi jedna kineska fabrika“ i podsetio da će u gradu „u bliskoj budućnosti“ biti izgrađen i Kargo centar, kako je ocenio, „jedna od ključnih logističkih tačaka u Srbiji“.