Uprava za agrarna plaćanja uskoro dobija još 103 radnika – Otvara se put za sredstva iz EU fondova
| Izvor: Danas

Nakon nekoliko meseci insistiranja i obećanja, Uprava za agrarna plaćanja uskoro bi trebalo da dobije 103 nova zaposlena, čime će Srbiji biti omogućeno da lakše dođe do sredstava iz evropskih fondova namenjenih poljoprivrednicima.

Još u septembru je u Ministarstvu poljoprivrede rečeno da su Vladi poslali signal da je neophodno da u što kraćem roku zaposle 103 osobe koje bi radile na procesu akreditacije, kako bi uspeli da povuku sredstva iz evropskih fondova za 2016. Kako će to tek sada biti učinjeno, izvesno je da će prve ozbiljne cifre iz IPARD II biti povučene tek naredne godine.

– Moguće je da će ove godine moći da se dobije neki novac iz evropskih fondova, ali biće to simbolične cifre. Moramo znati da je bilo dosta toga da se uradi, menjala se i zgrada, tako da ozbiljnija sredstva možemo da očekujemo 2017. – ističe savetnik predsednika Vlade Dragan Glamočić.

I šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport pohvalio je odluku Vlade da odobri zapošljavanje 103 izvršioca u Upravi za agrarna plaćanja, što će obezbediti sprovođenje IPARD II programa, koji bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti poljoprivrede, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima