Uručeno 180 ugovora o sufinansiranju nabavke opreme za navodnjavanje – Konkurs produžen do kraja oktobra

Uručeno 180 ugovora o sufinansiranju nabavke opreme za navodnjavanje – Konkurs produžen do kraja oktobra
| Izvor: RTV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je danas novih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016.

– Sa ovim ulaganjima, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, biće obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara – rekao je Radojević, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

On je podržao okupljene poljoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, koja zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja poljoprivrede.

Vrednost danas potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168.543.361,00 dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52.883.595,00 dinara.

Radojević je naglasio da je usvojenim rebalansom budžeta za ovu meru podrške, obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica koja imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo da iskoriste ovu mogućnost i konkurišu za sredstva za navodnjavanje.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *