Uskoro ćemo zarađivati na „Facebook“ postovima
| Izvor: B92

Mark Zakerberg i njegovi saradnici sada pronalaze nove načine da unovče različite aspekte „Facebook“-a. Cilj im je da postanu vodeća sila u tehnološkom svetu. Kompanija je tako nedavno dozvolila svim medijskim izdavačima da koriste opciju tzv. instant članaka, a sada najavljuju novu promenu. Naime, pojavile su se glasine da bi „Facebook“ uskoro svojim korisnicima mogao da dozvoli da zarađuju na postovima. To će moći da urade uz pomoć raznih opcija.

Još nije jasno na koji konkretan način će zarađivati, ali jedna opcija je da korisnik podeli sponzorisani post i za to od „Facebook“-a dobije deo prihoda koji oni zarade oglašavanjem.

Najavljeno je i da bi „Facebook „mogao da pozove svoje korisnike da koriste takozvani „taster za akciju“ kako bi svoje prijatelje pozvali da učestvuju u donacijama ili da pogledaju neki sponzorisani sadržaj.

Podsetimo, „Facebook“ za sada ne dopušta korisnicima da na bilo koji način zarađuju putem ove društvene mreže. Medijskim izdavačima ipak je olakšan pristup reklamiranju svojih sadržaja tako što je dodato više alata i oglasnih formata.

Poslednih nekoliko godina „Facebook“se pretvorio u pravog „marketinškog diva“. Prema poslednjim podacima, u prvom tromesečju 2016. čak 85 centi od svakog uloženog dolara u oglašavanje ide „Facebook“-u ili „Google“-u.

To je „Facebook“-u otvorilo neverovatne mogućnosti da eksperimetiše i neprekidno kreira nove načine da se deli i reklamira sadržaj. Očigledno su svesni neverovatnog potencijala pa su preuzeli vodeću ulogu u kreiranju promena na tržištu digitalnog marketinga.