Uskoro proširenje ivanjičke fabrike čarapa Proleter – Zaposlene očekuje i povećanje plate od 20%

Uskoro proširenje ivanjičke fabrike čarapa Proleter – Zaposlene očekuje i povećanje plate od 20%
| Izvor: Blic

Vlasnik fabrike čarapa Proleter iz Ivanjice Rajner Baumbah kaže da ozbiljno razmišlja o otvaranju novog pogona i daljem proširenju fabrike i upošljavanju radnika, ali dodaje da za to fabrika mora da ima obezbeđen gas.

– Drago mi je što su čelni ljudi ove opštine i predstavnici Vlade Srbije prepoznali značaj razvoja fabrike čarapa Proleter i ja koristim priliku da prvi put u javnosti potvrdim da proizvodnja ostaje u Ivanjici odakle ćemo širiti i razvijati našu izvoznu strategiju – rekao je on.

– Najvažnije preduslove za dobro poslovanje već smo stekli, na prvom mestu visoko kvalifikovana radna snaga, saradnja sa lokalnom zajednicom i Vladom, sposoban i kompetentan menadžmet, uz gasifikaciju ove opštine predstavljaće pravi raj za razvoj fabrike i nova ulaganja – rekao je vlasnik Rajner Baumbah iz Nemačke.

Značajna informacija za 600 zaposlenih radnika fabrike čarapa Proleter je da novi menadžment intezivno radi na poboljšanju uslova rada a već od kraja ovog meseca plate zaposlenih biće uvećane za 20%.

– U opštem interesu čitave lokalne zajednice je da fabrika čarapa Proleter ostane u našem gradu i dalje razvija proizvodnju, zbog toga ćemo učiniti sve kako bismo stvorili dobar ambijent za rad i nova ulaganja. Sve ono što nedostaje investitorima, uz pomoć Vlade i čitave lokalne zajednice, biće omogućeno kako bi se razvijala privreda u našem gradu i fabrika Proleter kao njen značajan deo. Nedavno smo na sastanku u Vladi pokrenuli inicijativu za ubrzanu gasifikaciju naše opštine i nadamo se pozitivnom ishodu – rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *