Uspešna poslovna godina za kompaniju “Simpo ŠIK” – Kuršumlijsko preduzeće osvaja nova izvozna tržišta

Kuršumlijska kompanija “Simpo ŠIK” završila je prošlu godinu sa povećanjem proizvodnje od 10%, u odnosu na 2013. Počeli su izvoz na tržišta Belgije, Italije i Egipta, a već su ugovoreni i poslovi za ovu godinu, sa kupcem iz Nemačke kojem će se isporučiti roba u vrednosti od 2,5 mil EUR, kaže za “Politiku” Milorad Andrejević, direktor kompanije.

Sa kupcima iz Belgije je ugovoren izvoz za 2 mil EUR, a u toku je ugovaranje i sa klijentima iz Italije, Rumunije, Egipta i drugih zemalja, gde se očekuje izvoz vredan više od 6 mil EUR.
baner1
Ove godine će se šperploča iz Kuršumlije po prvi put naći na tržištu Španije, a “Simpo ŠIK” je i jedini proizvođač lesonita u Srbiji za kojim je velika tražnja na domaćem i svetskom tržištu. Otuda poslovodstvo “Simpo ŠIK”-a sa velikim optimizmom ulazi u ovu poslovnu godinu i očekuje da će ostvariti ukupan izvoz vredan više od 10 mil EUR.

Ipak, u ovom preduzeću ima i zebnje, jer je ostalo nerešno pitanje dugovanja po osnovu poreza i doprinosa, kao i kredita iz Fonda za razvoj, koji je, najvećim delom, i upotrebljen za obnovu proizvodnje. Takođe, zabrinuti su i šta će im doneti predstojeća privatizacija.