Uz peciva i kolače u ponudi i roštilj – Pekara „Rival 014“ širi proizvodnju i otvara nove objekte u Beogradu
| Izvor: eKapija

Pekara „Rival 014“ otvorila je u avgustu 2015. godine novi objekat u beogradskom naselju Braće Jerković, u kome je objedinila svoju ponudu, pa tako na ovom mestu rade pekara, picerija i roštilj, dok je od februara ove godine, pre nešto više od mesec dana, počelo da radi i prodajno mesto u naselju Kumodraž.

Uz pekaru na Miljakovcu, gde su i počeli svoje poslovanje, ova firma polako ali sigurno raste i širi svoje proizvodne i prodajne kapacitete.

– Naše mogućnosti za pekarsku proizvodnju su mnogo veće od jednog prodajnog mesta koje smo imali na Miljakovcu, pa smo tako krenuli u potragu za novim lokacijama. Ove dve su trenutno bile najatraktivnije, ali tražimo i dalje i nećemo se zaustaviti samo na ovim investicijama – kaže u razgovoru za „eKapiju“ Dragan Pantović, direktor firme „Rival 014“.

Lokal u naselju Braće Jerković je kompletno renoviran, a u sređivanje je uloženo skoro 15.000 EUR. Preduzeće ima velika očekivanja od ovog objekta, za koji sagovornik našeg portala kaže da je prometniji u letnjem periodu, za razliku od Miljakovca koji je frekventniji zimi. Radno vreme je non-stop, 24 sata dnevno, a uz pekaru, poslastičarnicu i roštilj, ovde je u ponudi čak i kafa za poneti.

– U svom asortimanu imamo više od 150 pekarskih i više od 50 poslastičarskih proizvoda, a trudimo se da ponudu proširujemo u skladu sa navikama i potrebama potrošača. Radimo i ketering, uglavnom za dečje vrtiće i igraonice, mada smo taj segment u poslednje vreme malo smanjili. Inače, na Miljakovcu i u Jerkoviću imamo svoju proizvodnju, dok je u Kumodražu samo prodajno mesto – objašnjava Pantović.

Osim standardnog programa od belog brašna i svih vrsta peciva, po kojima su poznati, pekara „Rival 014“ na svojim policama ima i integralni program, od heljde, ražanog brašna…

Firma zapošljava 20-25 ljudi, a planovi u narednom periodu vezani su za veleprodaju i eventualni ulazak u trgovinske lance, što je, prema rečima sagovornika „eKapije“, jako teško.

– Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima poslovanja, ali moram da istaknem činjenicu da su uslovi na tržištu i poslovno okruženje veoma izazovni i zahtevni, posebno za manje firme. Ipak, naš moto je uvek – „glavu gore“, zato gledamo pozitivno na budućnost i želimo da postanemo distributeri pekarskih proizvoda. Takođe, planiramo i otvaranje novih prodajnih objekata, kada se za to steknu uslovi – umereni je optimista Dragan Pantović.