Veća podrška investicijama u poljoprivredi
| Izvor: Tanjug

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je u ponedeljak, 18. aprila 2016. godine, sa poljoprivrednim proizvođačima u Kovačici o svim aktuelnim temama iz oblasti agrara.

Tribinu o poljoprivredi organizovali su banatska asocijacija poljoprivrednika „Banatski paori“, a učestvovao je veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji su dobili odgovore na pitanja iz raznih oblasti poljoprivrede.

Bogosavljević Bošković je naglasila da su sa poljoprivrednicima ovog kraja imali vrlo konstruktivan i otvoren dijalog i da je poljoprivrednike najviše zanimalo pitanje primene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarka je najavila da će poljoprivrednici, nakon usvajanja pratećih Pravilnika, moći da kupuju državno poljoprivredno zemljište.

– Namera Ministarstva je da i ove godine snažno podrži investicije u poljoprivredi – rekla je Bogosavljević Bošković i dodala da će tome doprineti i dinarski krediti koju su od skoro po vrlo povoljnim uslovima na raspolaganju poljoprivrednicima.