Veće interesovanje turskih firmi za ulaganja u Srbiji

Veće interesovanje turskih firmi za ulaganja u Srbiji
| Izvor: Beta

Turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj izjavio je u petak (10. oktobra 2014. godine) da je interesovanje turskih firmi za ulaganje u Srbiju tri puta veće nego pre dve godine i da je Srbija „prava zemlja za turske investicije“.

On je na regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu kazao da je investiciono okruženje u Srbiji sada mnogo bolje nego pre dve godine, kada je on stupio na dužnost.
baner1
Pohvalio je donošenje niza novih zakona u Srbiji, a posebno Zakona o radu, koji će, kako je ocenio, da poboljša privredni ambijent, kao i Zakon o privatizaciji.

Bozaj je pohvalio napore bivšeg i sadašenjg ministra saobraćaja Srbije Aleksandra Antića i Zorane Mihajlović u obnovu putne infrastrukture, koja je važna za turske državljane.

Prema njegovim rečima, Koridorom 10 saobraća 115.000 kamiona iz Turske i 100 miliona turskih građana na putu ka zemljama EU.

Bozaj je najavio da bi u Istanbulu u novembru trebalo da se sastanu predstavnici Srbije, Turske i Kine, kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje tri zemlje u raznim oblastima.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *