Veliko globalno takmičenje za startape – Prijave za Rakuten akcelerator do 8. aprila

Veliko globalno takmičenje za startape – Prijave za Rakuten akcelerator do 8. aprila
Izvor: eKapija

U svom najnovijem projektu, koji promoviše obostrano korisnu saradnju sa zajednicama web developera, kompanija Rakuten najavila je potpuno nov program za podršku ambicioznim startap kompanijama širom sveta.

Rakuten Accelerator prepoznaje i podržava rad preduzetnika u ranim stadijumima, sa posebnim naglaskom na one koji su sposobni da iskoriste globalnu platformu za razmenu poruka. Kako navode iz kompanije, program predstavlja jedinstvenu priliku za startape iz srednje i istočne Evrope, gde Rakutenove aktivnosti u poslednje vreme postižu značajne rezultate.

Rakuten Viber, član Rakuten grupe, najpopularnija aplikacija za pozive i razmenu poruka u regiji srednje i istočne Evrope i jedan od svetskih lidera sa više od milijardu korisnika širom sveta, prepoznat je kao službeni komunikacijski kanal FC Barcelona, partner za pozivanje i razmenu poruka tima Golden Stejt Voriors i službena platforma NBA. Takođe, Rakuten upravlja ekosistemom usluga koji obuhvata sve, od e-trgovine do hartija od vrednosti, bankarstva, osiguranja, kartica i plaćanja, slobodnog vremena i medija. Mentori iz svih krajeva Rakuten sveta, uključujući i Viber, moći će usko da sarađuju sa startapima odabranim za program i pomoći će najambicioznijim među njima da ostave svoj trag u ovom segmentu.

U okviru akceleratorskog programa, Rakuten sarađuje sa poznatim svetskim akceleracijskim operatorom Techstars iz Kolorada, koji je do danas radio sa više od 1.200 kompanija, od kojih je 90% i dalje aktivno ili preuzeto. Sa Rakutenom, Techstars će raditi sa odabranim preduzetnicima koji unapređuju tehnologije društvenih mreža i razmene poruka, sa naglaskom na aplikaciji Viber. Ovaj mentorski akcelerator usmeren je na inovacije i revoluciju načina na koji kompanije i potrošači koriste poruke kako bi uspešno poslovali i ostali povezani.

Rakutenov inicijalni tromesečni mentorski akcelerator biće baziran u Singapuru, sedištu regionalnog centra kompanije za Aziju, i fokusiraće se na uvođenje naprednih i revolucionarnih promena u navike i shvatanja kako kompanije i potrošači koriste aplikacije za razmenu poruka u razvoju poslovanja i održanju povezanosti.

Oblasti kojima će se program baviti su – veštačka inteligencija (AI), uključujući čet botove, zatim trgovina putem četova, mobilni novčanici i kripto-valute, reklamne tehnologije (Ad Tech), rešenja iz oblasti Virtuelne stvarnosti (VR) i Augmentirane stvarnosti (AR), glasovno prepoznavanje i komande (Voice recognition), vizuelno prepoznavanje (Image recognition), prevođenje, stvaranje sadržaja – poput muzičkog i sportskog, informativne tehnologije bazirane na četovima (Chat-based IoT), i integrisana razmena poruka sa poslovnim subjektima (Enterprise-integrated messaging).

– Oduševljeni smo što imamo priliku da podelimo naše poslovno i tehničko iskustvo sa naprednim inovatorima budućnosti. Zajedno sa Techstars – organizacijom koju krase izuzetni rezultati u oblasti razvoja kreativnih startapa, sa velikim očekivanjima pristupamo ne samo pružanju podrške ovim talentovanim timovima, već i sticanju novih znanja od njih – izjavio je Hiroši Takasava, predsednik kompanije Rakuten Kapital i generalni direktor Rakuten Azije.

Prijavljivanje za Rakuten Akcelerator počelo je 8. januara ove godine i trajaće do 8. aprila. Sam mentorski program započeće u julu, a članovi izabranih deset startapa biće pozvani u Singapur na pohađanje tromesečnog intenzivnog programa. Program će biti okončan demonstracionim danom tokom kog će učesnici imati priliku da predstave svoje poslovne modele stotinama investitora iz celog sveta.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *