Viber lansira Javne naloge – Lakše povezivanje firmi i brendova sa globalnim tržištem
| Izvor: eKapija

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, najavio je u sredu, 9. novembra 2016. godine, lansiranje „Javnih naloga“ koji će omogućiti firmama, brendovima i javnim ličnostima da komuniciraju sa više od 800 miliona Viberovih korisnika na lični, intuitivni i neometan način. Putem Javnih naloga Viber sada nudi paket rešenja za firme, brendove i javne ličnosti u cilju interakcije sa globalnom publikom putem korišćenja različitih opcija „1-na-1 četovanja“ i javnih objava preko svoje integrisane intuitivne platforme.

– Putem Vibera ljudi već odavno komuniciraju bezbedno i besplatno sa članovima svoje porodice, prijateljima i saradnicima. Danas predstavljamo način da se oni, takođe, povežu i sa firmama i partnerima – izjavio je Majkl Šmilov, glavni operativni menadžer kompanije Viber.

Prva grupa funkcija omogućiće firmama da stupe u kontakt sa svojim aktuelnim i budućim partnerima putem Vibera kroz razmenu poruka i bogati interfejs koji se može prilagoditi najrazličitijim potrebam.

Iz Vibera kažu da se Javni nalozi, kao kanal koji podržava i poslovno angažovanje i lične kontakte, mogu koristiti unutar timova za prodaju, marketing i pružanje podrške – radi objavljivanja važnih informacija i više od toga.

Po uspešnom otvaranju Javnog naloga administratorima i učesnicima je omogućeno da naširoko komuniciraju na lak, direktan i personalizovan način sa svojom publikom, čime će na autentičan način predstaviti smisao svog brenda. Javni nalozi će omogućiti i slanje poruka pratiocima na više načina, i to putem postojećih CRM-ova, uživo i manuelno – putem „jedan-na-jedan četova“ – ili preko čet-botova. Dodatno, Javni nalozi će nuditi i kanale za lakše pronalaženje kompanija i brendova, direktnu integraciju putem Viber API i najširi opseg komunikacije putem Javnih četova.

Javni nalozi su sada dostupni na globalnom nivou, sa već postojećim partnerima kao što su medijski portal Huffington Post, info-portal Yandex i portal za vremensku prognozu The Weather Channel, koji će uskoro predstaviti svoja rešenja.