Digitalno Preduzetništvo
Digitalno Preduzetništvo - Eduka Plus centar za poslovne veštine

Više od 4.000 prijava za prekvalifikacije za IT sektor

Više od 4.000 prijava za prekvalifikacije za IT sektor

Na aktuelni konkurs za prekvalifikacije za IT sektor, koji Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu organizuje i sprovodi kroz program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), samo u prvoj nedelji prijavilo se više od 4.000 građana.

Prijavljivanje za učešće u projektu, u okviru koga će do kraja godine 900 polaznika širom Srbije biti obučeno za rad na poziciji programera, moguće je do 5. novembra na veb sajtu IT obuke.

Prekvalifikacije u IT sektoru nastavak su uspešnog pilot projekta, pokrenutog na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, u okviru koga je dosada 100 građana obučeno za rad na poziciji junior programera. Deo polaznika već je pronašao zaposlenje, dok 70% njih pohađa stručne prakse u velikim IT kompanijama, sa ozbiljnom perspektivom da se zaposle.

Kancelarija za IT i eUpravu još jednom je pozvala građane da iskoriste priliku i prijave se na konkurs koji će im obezbediti da na kvalitetan i sveobuhvatan način steknu znanja i razviju veštine za rad u najbrže rastućoj industriji, a takođe i pravna lica da učestvuju u raspisanom konkursu.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *