Više od 4.000 prijava za prekvalifikacije za IT sektor

Na aktuelni konkurs za prekvalifikacije za IT sektor, koji Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu organizuje i sprovodi kroz program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), samo u prvoj nedelji prijavilo se više od 4.000 građana.

Prijavljivanje za učešće u projektu, u okviru koga će do kraja godine 900 polaznika širom Srbije biti obučeno za rad na poziciji programera, moguće je do 5. novembra na veb sajtu IT obuke.

Prekvalifikacije u IT sektoru nastavak su uspešnog pilot projekta, pokrenutog na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, u okviru koga je dosada 100 građana obučeno za rad na poziciji junior programera. Deo polaznika već je pronašao zaposlenje, dok 70% njih pohađa stručne prakse u velikim IT kompanijama, sa ozbiljnom perspektivom da se zaposle.

Kancelarija za IT i eUpravu još jednom je pozvala građane da iskoriste priliku i prijave se na konkurs koji će im obezbediti da na kvalitetan i sveobuhvatan način steknu znanja i razviju veštine za rad u najbrže rastućoj industriji, a takođe i pravna lica da učestvuju u raspisanom konkursu.