Više posla za „Železnice Srbije“ zbog potreba RTB „Bor“ – Promet robe veći za 300.000 tona

Više posla za „Železnice Srbije“ zbog potreba RTB „Bor“ – Promet robe veći za 300.000 tona
| Izvor: Tanjug

Zahvaljujući početku rada nove topionice i fabrike sumporne kiseline u RTB „Bor“, „Železnice Srbije“ imaće od naredne godine obavezu da prevezu 300 hiljada tona više robe nego do sada, pa je remont pruge neophodan.

Povećanje i razvijanje proizvodnje u rudarsko topioničarskom basenu i izgradnja novih postrojenja neće imati samo veliki ekonomski i ekološki značaj, već će omogućiti i povećanje obima posla za druga velika preduzeća sa kojima „Kombinat bakra“ ima saradnju. S obzirom na to da je za prevoz velike količine robe železnički saobraćaj i dalje najznačajniji, jedan od zadataka koje je Vlada postavila „Železnicama Srbije“ je i omogućavanje boljeg transporta robe u istočnoj Srbiji.
baner1
Samo od RTB „Bor“, promet bi naredne godine trebalo da bude veći za 300 hiljada tona, rečeno je na sastanku rukovodstva „Kombinata bakra“ i „Železnica Srbije“.

– U 2015. godini očekuje nas dopremanje 100 hiljada tona koncentrata i otpremanje 250 hiljada tona sumporne kiseline, a nakon toga potrebe će se stalno povećavati – kaže za Tanjug generalni direktor RTB „Bor“ Blagoje Spaskovski.

On dodaje da se na sastanku sa predstavnicima „Železnica Srbije“ govorilo o pripremama za izvršenje ovog zadatka, da je posao ogroman i da veruje da će ga uspešno izvršiti.

– Osim o prevozu tereta, razgovarali smo i o poboljšanju železničkog prevoza žitelja Zaječara, Bora i Majdanpeka prema Beogradu, a naročito radnika, jer bez prevoza železnicom nemamo sigurnosti u njihovog dolaska na posao – rekao je Spaskovski.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *