Vlada će nastaviti da subvencioniše zapošljavanje – U 2017. potpisani ugovori sa 9 kompanija, posao za 4.000 ljudi
| Izvor: Tanjug

Vlada Srbije će nastaviti sa politikom podsticaja zapošljavanja, posebno imajući u vidu sve veću zainteresovanost investitora u prvim mesecima ove godine, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević.

Knežević je rekao da je izveštaj revizorsko-konsultantske kompanije Ernst & Young da je Srbija šesta zemlja u Evropi po broju novootvorenih radnih mesta, proizašlih iz direktnih stranih investicija, još jedan dokaz da vladine mere daju odlične rezultate kada je reč o zapošljavanju.

Ministar je istakao da će se sa politikom podsticaja nastaviti i na dalje.

– Samo od početka godine potpisali smo ugovore sa devet velikih kompanija, koje planiraju da investiraju skoro 60 mil EUR u našu zemlju i zaposle više od 4.000 radnika – rekao je Knežević.

On je podsetio da je cilj takve politike stvaranje privlačnog, ali i sigurnog investicionog ambijenta.

Poručujući da očekuje još bolje rezultate ove godine, Knežević je dodao da su 72 kompanije, koje su ispunile ugovorne obaveze i ugovorile zapošljavanje 12.383 osoba, sredinom marta u radnom odnosu imale 39.953 zaposlenih, što je za 27.570 više.

– Ovo su najbolji mogući podaci, uz smanjenju stopu nezaposlenosti sa kojima možemo da se pohvalimo kada je u pitanju podrška Vlade Srbije zapošljavanju. Ne samo da tako naši ljudi dobijaju posao, naša mala i srednja preduzeća šire poslovanje, već se na taj način podstiče i konkurentnost naše privrede – zaključio je ministar.