Vlada i Cisco zajednički rade na nacionalnoj agendi za ubrzavanje digitalizacije

U Vašingtonu je u ponedeljak, 17. jula 2017. godine, potpisan memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i kompanije Cisco, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi, memorandum su potpisali ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisco Majkl Timeni, a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj memorandum ističe nameru dve strane da otpočnu razgovore kako bi postigle dogovor o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA), navodi se u saopštenju.

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, zapošljavanju i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru.

U saopštenju se dodaje i da je cilj memoranduma da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mlađim građanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.