Vlada odobrila 560 miliona dinara za podršku privrednicima

Vlada odobrila 560 miliona dinara za podršku privrednicima
| Izvor: eKapija
Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je odobrilo 560.774.554 dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika, namenjenih za nabavku proizvodne opreme i unapređenje poslovanja i proizvodnje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara, čime je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u ovoj godini zatvoren.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države.

Kroz ovaj program, koji je deo Godine preduzetništva, resorno ministarstvo sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25% vrednosti, 70% troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na Programu, a 5% je učešće samog preduzetnika.

Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Po završetku svih aktivnosti oko realizacije programa, na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Godine preduzetništva biće objavljen spisak svih privrednih subjekata koji su realizovali sredstva po ovom programu, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *