Vlada Srbije ulaže 977,7 mil EUR u infrastrukturu – Nove šanse za domaće građevinske firme u 2017.

Vlada Srbije ulaže 977,7 mil EUR u infrastrukturu – Nove šanse za domaće građevinske firme u 2017.
| Izvor: Beta/RTS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak (2. januara 2017. godine), da će Vlada Srbije u 2017. godini u infrastrukturu uložiti 977,7 mil EUR u poslove na kojima će raditi domaće firme.

Mihajlović je gostujući na RTS-u pozvala sve domaće građevinske kompanije da se jave na tendere i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

– Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastrukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvaliteta i predviđenih rokova – rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da prema ugovorima sa kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dela obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd-Budimpešta koji ukupno vrede 734 mil EUR, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu tog novca.

Kako je dodala, ukupno 153 mil EUR biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva i održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, a na svim tim poslovima rade uglavnom domaće firme.

Govoreći o železnicima ona je kazala da je za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada, predviđeno 175,9 mil EUR, kao i još 3,5 mil EUR za radove na beogradskoj železničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *