Vojvođanskoj poljoprivredi namenjen podsticaj vredan blizu 900 miliona dinara
| Izvor: eKapija

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je prve, ovogodišnje, ugovore namenjene lokalnim samoupravama.

Potpisano je ukupno 43 ugovora po konkursu za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata i kanalizacionu mrežu, u ukupnoj vrednosti od 380 miliona dinara. Ova sredstva su usmerena u 25 opština i gradova na teritoriji AP Vojvodine.

Takođe, uručeni su i ugovori u okviru konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu. Njihova ukupna vrednost je 503 miliona dinara, a sredstva je dobilo 36 opština u Vojvodini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Branislav Bogarški je naglasio da su ovo namenska sredstva sa kojima učestvuje Sekretarijat. Uz sredstva koje će za ove potrebe izdvojiti i lokalne samouprave, taj iznos će biti znatno viši.

– Sigurno je da smo napravili dobar rezultat, posebno kada je reč o kanalskoj mreži i njenom održavanju.Uspeli smo u poslednje četiri godine da uredimo nekih 5.000 kilometara kanalske mreže, i da polako privedemo kraju taj posao pojačanog održavanja i uđemo u neke redovne tokove. U narednom periodu će sigurno akcenat biti na drugim poslovima, poput sređivanja crpne podstanice i pravljenja dvonamenskih kanala, koji će služiti i za navodnjavanje.

Potpredsednik Bogaroški je u svojoj izjavi predstavnicima medija ovom prilikom, na pitanje o preostalim sredstvima za ove namene, odgovorio da će konkurs ponovo biti raspisan, jer je u interesu da se ova sredstva u potpunosti utroše. Prema njegovima rečima ostalo je još 50 miliona dinara za oblast vodosnabdevanja, i 90 miliona dinara za potrebe uređenja kanalske mreže.