Vossloh Kiepe Austria počinje proizvodnju u Novom Sadu – Potpisan ugovor o zakupu hale na Rimskim šančevima

Vossloh Kiepe Austria počinje proizvodnju u Novom Sadu – Potpisan ugovor o zakupu hale na Rimskim šančevima
| Izvor: eKapija

Direktor JP Poslovni prostor Zoran Jovčić i zamenik direktora kompanije Vossloh Kiepe Austria Mihael Fladorfer potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o zakupu hale na Rimskim šančevima.

– Tri godine su trajali intenzivni razgovori između kompanije Vossloh Kiepe i Grada Novog Sada, što dokazuje da je dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta dugotrajan proces kroz konstanatan rad, uz nimalo jednostavne pregovore. Drago mi je što austrijska kompanija dolazi u naš grad, a posebno mi je drago što se isplatilo ulaganje iz budžeta grada za izgradnju multifunkcionalne hale na Rimskim šančevima, odnosno što je od danas JP Poslovni prostor iznajmio svoju najveću multifunkcionalnu halu veličine 5.000 m2. To su novi, direktni prihodi za budžet Grada od zakupnine i, naravno, novi prihodi od poreza na zarade – rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da ga raduje što je austrijska kompanija najavila da će najveći deo njenih kooperanata biti iz Srbije.

Nakon potpisivanja ugovora, predstavnik kompanije Vossloh Kiepe Austria Dejan Bošković zahvalio se gradonačelniku Milošu Vučeviću, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada, JP Poslovni prostor, Privrednoj komori Austrije i Privrednoj komori Srbije na svim naporima koji su u protekle tri godine uloženi kako bi se ova investicija realizovala.

– Radi se o dugoročnom ulaganju u okviru koga imamo ugovorene poslove do 2028. godine. U hali od 5.000 m2 u prvoj fazi ćemo zaposliti od 50 do 100 radnika, a u drugoj još toliko, u zavisnosti od dinamike školovanja zaposlenih. Proces uključivanja kooperanata traje već tri godine i njih deset je izabrano iz Srbije – rekao je Bošković.

Proizvodnja koju će kompanija Vossloh Kiepe obavljati u hali broj 2 na potezu Rimski šančevi odnosiće se isključivo na grejanje, ventilaciju i klima uređaje za sve vrste šinskih vozila, uz uključivanje dobavljača iz Srbije za veliki udeo komponenata, kao što su aluminijumska kućišta, bakarne cevi, kondenzatori i isparivači, grejači…

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *