VUČEVIĆ: U narednih godinu dana 5.000 novih radnih mesta u Novom Sadu
| Izvor: Tanjug

Miloš Vučević Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u narednih godinu dana u Novom Sadu biti otvoreno gotovo 5.000 novih radnih mesta.

Vučević je, tokom obilaska 20. Sajma zapošljavanja u Novom Sadu, rekao da je zadovoljan što su na Sajmu zapošljavanja prisutne i velike kompanije, kao što su „Delphi“, „Lear“, „Univerexport“, ali i male preduzetničke, porodične firme, što, kako je naglasio, znači da se i one šire.

– To je dokaz da naša privreda ide, ne velikim ali sigurnim, koracima napred. Grad je prošle godine imao najveće izdvajanje iz budžeta za podsticanje zapošljavanja, kroz mere kao što su samozapošljavanje, startap programi, prva šansa, i za te namene izdvojili smo preko 120 miliona dinara – rekao je Vučević.

On je rekao da je zadovoljan kako je Uprava za privredu realizovala pomenute programe i istakao da je Grad Novi Sad dokazao da je dobar partner privrednicima. Po Vučevićevim rečima, kompanija „Delphi“ u ovom trenutku ima 900 zaposlenih, a kompanija „Lear“ – 300 i za koji dan će primiti 200 novih radnika.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Novi Sad Tatjana Vidović naglasila je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom, na čelu sa gradonačelnikom, u borbi za otvaranje novih radnih mesta, veoma dobra.

– Želja nam je da u budućnosti ljudi dolaze na Sajam da bi promenili zaposlenje, a da nam se samo mladi obraćaju zbog prvog posla – kazala je Vidovićeva i dodala da u Novom Sadu ima 23.805 nezaposlenih što je za 14% manje nego u istom periodu prošle godine.

– Statistika kaže da svako četvrto lice koje poseti Sajam zapošljavanja, u narednih šest meseci nađe posao – istakla je Vidović.