VUČIĆ: Erdogan dovodi 150 privrednika u Srbiju

VUČIĆ: Erdogan dovodi 150 privrednika u Srbiju

Aleksandar Vučić Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Istanbulu da trgovinska razmena Srbije sa Turskom raste iz godine u godinu, napominjući da će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Srbiju dovesti 150 biznismena kako bi uspostavili poslovne kontakte sa srpskim privrednicima.

Aleksandar Vučić je, posle sastanka sa Erdoganom u Istanbulu, rekao da veruje da će njegov turski kolega u najkraćem roku posetiti Srbiju i da ga je zamolio da to bude na više dana, kako bi mogli da razgovaraju o svim regionalnim i političkim temama.

– Predsednik Erdogan mi je rekao da će sa sobom dovesti iz svih različitih sektora najmanje 150 biznismena u dva aviona, da prvo oni rade sektorski sa našom privredom, da se uspostave ljudski i privredni kontakti, a da se mi njima obratimo da bismo ih još dodatno podstakli da sarađujemo – rekao je Vučić.

Predsednik je konstatovao da trgovinska razmena Srbije sa Turskom raste iz godine u godinu i da očekuje će se to i dalje nastaviti.

– Razgovarao sam sa turskim kompanijama zainteresovanim za tekstilnu industriju, privatizaciju naših banja i za neke druge oblasti za koje do sada nismo videli takvo interesovanje turskih investitora – rekao je Vučić.

Dodao je da veruje da će uz podršku Erdogana i Turske to doneti nove rezultate, još više zaposlenih i veći rast BDP-a Srbije, što je za nas, kaže, od velikog značaja.

Vučić je istakao i da je Turska jedna od zemalja koje su najvažnije za punu regionalnu stabilnost i mir.

Sastanak u Istanbulu je bio prvi zvanični bilateralni sastanak Vučića i aktuelnog predsednika Turske.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *